reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Przepisy: pulpety z kurczaka
(2010-09-20)Dziś proponujemy podanie do obiadu, zamiast tradycyjnych kotletów, pulpetów kurzego mięsa w stylu włoskiej kuchni.
Składniki:
-
2,5 kilograma kurzych udek bez kości pokrojone w ok 3-5 centymetrowe kawałki, mrożone przez około pół godziny;
-
jeden mały kawałek Parmezanu;
-
¼ szklanki świeżych liści pietruszki;
-
jedna mała cebula i pół średniej cebuli, pokrojone w kostkę;
-
jedno jajko;
-
sól i świeżo zmielony pieprz;
-
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin.
Przygotowanie:
Wkładamy kurczaka do zamrażarki i przygotowujemy resztę składników. Parmezan, pietruszkę i cebulę drobno siekamy. Dodajemy jajko, kurczaka oraz sporo soli i pieprzu i siekamy jeszcze raz przy pomocy robota kuchennego lub ręcznie. Jeśli używamy robota, pamiętajmy żeby masa, którą przygotowujemy nie była zbyt gładka.
Z tak przygotowanych składników formujemy pulpeciki. Smażymy je na średnim ogniu przez 10-15 minut. Przed wrzuceniem na patelnię możemy obtoczyć je w mące.
Słowa kluczowe (tagi) dla tego artykułu:
Przepisy kulinarne, kuchnia, zdrowie
Podobne artykuły/wiadomości: |
Podziel się artykułem
Artykuł został opracowany przez: |
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!