reklama

Warto przeczytać
Najczęściej komentowane
Społecznosć BycSeniorem.pl
Artykuł w dziale Hobby

Przepisy: pulpety z kurczaka

(2010-09-20)

Dziś proponujemy podanie do obiadu, zamiast tradycyjnych kotletów, pulpetów kurzego mięsa w stylu włoskiej kuchni.

 

przepisy: pulpety z kurczakaSkładniki:

 

  • 2,5 kilograma kurzych udek bez kości pokrojone w ok 3-5 centymetrowe kawałki, mrożone przez około pół godziny;

  • jeden mały kawałek Parmezanu;

  • ¼ szklanki świeżych liści pietruszki;

  • jedna mała cebula i pół średniej cebuli, pokrojone w kostkę;

  • jedno jajko;

  • sól i świeżo zmielony pieprz;

  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin.

 

 

Przygotowanie:

 

Wkładamy kurczaka do zamrażarki i przygotowujemy resztę składników. Parmezan, pietruszkę i cebulę drobno siekamy. Dodajemy jajko, kurczaka oraz sporo soli i pieprzu i siekamy jeszcze raz przy pomocy robota kuchennego lub ręcznie. Jeśli używamy robota, pamiętajmy żeby masa, którą przygotowujemy nie była zbyt gładka.

 

Z tak przygotowanych składników formujemy pulpeciki. Smażymy je na średnim ogniu przez 10-15 minut. Przed wrzuceniem na patelnię możemy obtoczyć je w mące.

Słowa kluczowe (tagi) dla tego artykułu:
Przepisy kulinarne, kuchnia, zdrowie

Podobne artykuły/wiadomości:

Podziel się artykułem

wykop.pl Share

 

Artykuł został opracowany przez:
BycSeniorem.pl

Komentarze do artykułu Przepisy: pulpety z kurczaka

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!