reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Uważaj! Częste jedzenie mięsa zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy!
(2010-05-24)Naukowcy ostrzegają, że częste jedzenie między innymi kiełbas, bekonu, baleronu, salami doprowadza nas organizm do częstszych chorób.
Na podstawie badań uczeni stwierdzi, że wystarczy zaledwie 50 g przetworzonego mięsa dziennie aby o 42 proc. zwiększyło się ryzyko rozwoju choroby wieńcowej i o 19 % zagrożenie cukrzycą.
Jeżeli chodzi o czerwone mięso tj. wołowiny, baraniny czy wieprzowiny to takie ryzyko nie występuje. Co jest ciekawe obie te formy mają taką samą zawartość tłuszczu. Problem tylko w tym, że wyroby przetwarzane zawierają więcej soli , konserwantów, sodu i azotanów.
Słowa kluczowe (tagi) dla tej wiadomości:
choroby, zdrowie
Podobne artykuły/wiadomości: |
Podziel się wiadomością
Wiadomosć została opracowana przez: |
Ta wiadomość nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!