reklama

Warto przeczytać
Najczęściej komentowane
Społecznosć BycSeniorem.pl
Najnowsze artykuły w dziale Strona główna
Światowy Dzień Czekolady - Raj dla łasuchów (2015-04-11)

12 kwietnia przypada Światowy Dzień Czekolady i pomimo, że to święto raczej z przymrużeniem oka to warto mieć usprawiedliwienie dla słodkiej chwili zapomnienia. więcej

Samodzielne jedzenie nie musi być problemem (2015-04-09)

Spożywanie i przygotowywanie posiłków często stanowi duży problem dla starszych i schorowanych osób. Dzięki specjalnie przystosowanym przyborom kuchennym stanie się to o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze. więcej

Rozwój osobisty: nauka języków obcych (2015-04-08)

Na naukę języka obcego nigdy nie jest za późno. Z roku na rok oferta językowa dla osób starszych jest coraz szersza, ponieważ coraz częściej przejście na emeryturę nie jest końcem aktywności a wręcz motywacją do zrobienia czegoś dla siebie. więcej

Trudna sztuka asertywności (2015-04-07)

Chcesz zadowolić cały świat, nikogo nie urazić i zapominasz o swoich potrzebach? To najprostsza droga do utraty swojego JA i szacunku do samego siebie. Warto nauczyć się trudnej sztuki odmawiania. więcej

Święta Wielkanocne (2015-04-03)

Z okazji Świąt Wielkanocnych, redakcja bycseniorem.pl pragnie złożyć wszystkim życzenia radosnych, pogodnych i rodzinnych Świąt, oraz odpoczynku od codziennych trosk. więcej

Wspomnienia o Papieżu Janie Pawle II w 10 rocznicę śmieci (2015-04-02)

10 rocznica śmierci Papieża Jana Pawła II to wyjątkowy czas dla ludzi na całym świecie, nie tylko dla katolików Papież był niezwykłą osobą. Każdy ma inny obraz Tego dnia, my wspominaliśmy z młodą kobietą - katoliczką, wówczas studentką Uniwersytetu Teologicznego we Wrocławiu. Jak zapamiętała dzień 2 kwietnia 2005r.? więcej

Wielkanoc - wiemy co jemy! (2015-04-02)

Wielkanoc jest skarbnicą polskich tradycji i zwyczajów między innymi tych kulinarnych. Przyjrzyjmy się z bliska właściwościom najpopularniejszych przysmaków wielkanocnych. więcej

Przesilenie wiosenne (2015-04-01)

W pierwszych tygodniach wiosny możemy odczuwać wahania ciśnienia i temperatury. Jak sobie poradzić z przesileniem wiosennym? więcej

Antocyjany - naturalne środki na choroby cywilizacyjne (2015-03-30)

Barwniki z wewnętrznych warstw roślin pomagają wchłaniać witaminę C oraz nie pozwalają na jej utlenianie, poprawiają wydolność naczyń krwionośnych i wieńcowych a także chronią przed miażdżycą, nowotworami, grzybicami, wrzodami i alergiami. więcej

Kasza - jedzmy ją na zdrowie. (2015-03-29)

Jest o niej coraz głośniej – staje się coraz modniejsza. Kasza zawiera cenne minerały, witaminy i błonnik, im mniej oczyszczona tym bogatsza jest w składniki odżywcze. więcej