reklama

Warto przeczytać
Najczęściej komentowane
Społecznosć BycSeniorem.pl
Najnowsze informacje powiązane z tagiem Przepisy kulinarne

1 2 3 4

Czas na piknik (2015-06-30)

Wraz z nadejściem wakacji rozpoczął się sezon wyjazdów i pikników na łonie natury. Jakie przekąski warto ze sobą zabrać? więcej

Czas na botwinkę... (2015-06-15)

Często niedoceniana przez Polaków botwina to nic innego jak młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Nie dość, że jest niskokaloryczna, to dodatkowo pomaga w walce z chorobami krwi, wątroby oraz wzmacnia odporność organizmu. więcej

Smoothie - zdrowe i idealne na upały (2015-06-05)

Orzeźwiająca bomba witaminowa tak w skrócie można określić ten owocowo-warzywny napój, który doda nam energii na cały dzień. więcej

Słodkości dla Mamy (2015-05-26)

Zapewne większość z nas zastanawia się, co przygotować dla swojej ukochanej Mamy z okazji Jej święta. Mamy kilka sprawdzonych przepisów na słodkie pyszności, które posmakują każdej mamie. więcej

Owoce tropikalne - lepsze od krajowych? (2015-05-12)

W ostatnich latach w naszych sklepach pojawia się coraz więcej tropikalnych owoców. Niestety, z powodu niewiedzy a nawet strachu przed nieznanym boimy się po nie sięgać, przez co wiele tracimy. Ale czy owoce egzotyczne są lepsze od krajowych? więcej

Zdrowe przekąski na przyjęcie (2013-01-22)

Przekąski na przyjęcie najczęściej kojarzą się nam z chipsami i słonymi paluszkami, które stanowią prawdziwą bombę kaloryczną. W krótkim czasie można jednak przygotować zdrowe i bardzo efektowne przekąski, cieszące oko wyglądem, smakiem i oryginalnością. więcej

Tłusty czwartek - jeden dzień zapomnienia (2011-03-02)

Tradycja to podstawa - dlatego też i w tym roku trzeba należycie uczcić wspaniały TŁUSTY CZWARTEK! więcej

Ryby i inne owoce morza - samo zdrowie? (2011-01-28)

Już dawno dowiedziono znaczącego wpływu spożywania ryb na zdrowie. W krajach, gdzie ryby i owoce morza jada się codziennie, ludzie są zdrowsi i dłużej żyją. Zatem co takiego jest w rybach, że coraz częściej dietetycy nakłaniają do zwiększenia ich porcji w codziennych posiłkach. więcej

Jak rozpoznać świeże mięso? (2011-01-26)

Mięso można kupić niemal w każdym sklepie spożywczym. Przyjrzyjmy się zatem jak rozpoznać to świeże i wysokiej jakości. więcej

Miód - zdrowe i słodkie co nieco (2011-01-26)

Miód znany jest od wieków, o czym świadczą zapiski sprzed tysięcy lat. Już starożytne ludy doceniały go i chętnie wykorzystywały w celach spożywczych, leczniczych czy pielęgnacyjnych. Miód, który wciąż nadawał się do jedzenia znajdywano nawet w grobowcach faraonów. więcej

1 2 3 4