reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Przepisy: zupa krem z brokułów
(2010-10-11)Zdrowa i smaczna zupa z brokułów, które są świetnym źródłem witamin A i C. jej przygotowanie zajmie mniej niż godzinę.
Składniki:
- 400 g brokułów (mogą być mrożone);
- mały seler;
- marchewka;
- 100 g serka topionego;
- 1 cebula;
- 100 g śmietany;
- 1 bulion drobiowy;
- oliwa z oliwek;
Przygotowanie:
Brokuły rozdrabniamy na małe kawałki. Obieramy seler i marchewkę i kroimy je na kawałki. Następnie kroimy cebulę i razem z marchewką i selerem podsmażamy delikatnie na oliwie i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Razem z obranymi brokułami gotujemy warzywa w bulionie, aż wszystkie staną się miękkie. Do ciągle gotujących się warzyw dodajemy serek topiony, by się rozpuścił. Następnie wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę można ozdobić startym parmezanem i liśćmi bazylii.
Słowa kluczowe (tagi) dla tego artykułu:
Przepisy kulinarne, kuchnia, witaminy
Podobne artykuły/wiadomości: |
Podziel się artykułem
Artykuł został opracowany przez: |
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!