reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Przepisy: Szybki sposób na szparagi
(2010-07-02)Sezon na szparagi trwa krótko i właśnie dobiega końca. Warto więc wykorzystać jego ostatnie dni i przyrządzić w prosty sposób te pyszne i coraz popularniejsze warzywa.
Składniki:
szparagi: dowolna ilość
ser żółty
przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Obrane ze skórki szparagi gotujemy przez 10 minut. Uważajmy aby nie zrobiły się zbyt miękkie. Po odcedzeniu przekładamy warzywa do, wysmarowanego uprzednio oliwą z oliwek, naczynia żaroodpornego.
Szparagi obtaczamy w oliwie i przyprawiamy według uznania. Następnie posypujemy świeżo startym serem. Wstawiamy do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem około 10-15 minut. Tak przyrządzone szparagi możemy podać jako dodatek do obiadu lub główne danie.
Smacznego!
Słowa kluczowe (tagi) dla tego artykułu:
Przepisy kulinarne, kuchnia, zdrowie
Podobne artykuły/wiadomości: |
Podziel się artykułem
Artykuł został opracowany przez: |
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy - dodaj swój komentarz!