reklama
Seniorzy są aktywniejsi seksualnie od seniorek (Komentarzy: 35)
Jakie podwyżki emerytur w 2011 roku? (Komentarzy: 25)
Dla seniorów Hiszpania jest tańsza (Komentarzy: 20)
Odwrócona hipoteka, czyli jak dorobić do emerytury? (Komentarzy: 16)
Sanatoria: Przerzeczyn-Zdrój (Komentarzy: 13)
Pomidory są jednymi z najchętniej spożywanych przez Polaków warzyw. Cenimy je za delikatny smak i aromat jaki nadają naszym potrawom, choć często nie zdajemy sobie sprawy z ich właściwości leczniczych. Naukowcy dowiedli, że zawarty w pomidorach przeciwutleniacz likopen może pomóc w walce z nowotworami. więcej
Grejpfrut to chyba najbardziej niedoceniany z cytrusów, który przez swój gorzkawy smak przegrywa z słodkimi pomarańczami czy mandarynkami. Jednak jego właściwości zdrowotne są zadziwiające. więcej
Często niedoceniana przez Polaków botwina to nic innego jak młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Nie dość, że jest niskokaloryczna, to dodatkowo pomaga w walce z chorobami krwi, wątroby oraz wzmacnia odporność organizmu. więcej
Kojarzy nam się z rozgrzewającą herbatą w trakcie przeziębienia lub nieczęsto używaną w naszych domach przyprawą. Tymczasem imbir ma wiele właściwości, o których nie wiedzieliśmy - m.in. rozgrzewa, leczy i zapobiega mdłościom. więcej
Zwykle jesteśmy przekonywani o szkodliwym wpływie tłustego jedzenia natomiast kwasy omega-3 są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Mają zbawienny wpływ na nasz układ nerwowy, odpornościowy, stawy, mózg a nawet pomagają zwalczyć depresję więcej
Tradycja to podstawa - dlatego też i w tym roku trzeba należycie uczcić wspaniały TŁUSTY CZWARTEK! więcej
Mięso można kupić niemal w każdym sklepie spożywczym. Przyjrzyjmy się zatem jak rozpoznać to świeże i wysokiej jakości. więcej
Wyprodukowanie dobrego wina wymaga wiele pracy a także czasu. Alkohol ten znany był już w starożytności, stanowił dodatek do hucznych zabaw jak i do ceremonii religijnych. Dzisiaj wino chętnie serwujemy do posiłków przy okazji różnych imprez lub bez nich. Jednak rzadko zdajemy sobie sprawę jak dobrać wino do potrawy, jakimi kryteriami się kierować. więcej
Jajko często gości na polskich stołach. Poniżej przedstawiamy kilka pomysłów na urozmaicone potrawy jajeczne. więcej
Znana już w starożytnym Rzymie, do Polski dotarła w XIX wieku. Jednak obecnie coraz rzadziej można spotkać kalarepę na naszym stole, a dzieci znają ją chyba tylko z wiersza Jana Brzechwy „Na straganie”. Może więc warto uzupełnić nasz domowy zasób warzyw o kalarepę?? Zwłaszcza, że jest ona bogata w składniki odżywcze, tj. witaminy A, K, kwas foliowy i wapń. Z uwagi na zawartość cholagogi zaleca się ją chorym na miażdżycę i osobom z zaburzeniami metabolizmu. Co ważne kalarepa zawiera mniej cholesterolu niż inne warzywa z rodziny kapustowatych. więcej